WijkOverlegPlatform (WOP) Schollevaar

Bewonersoverleg in de grootste woonwijk van Capelle aan den IJssel

Actueel Capelle aan den IJssel

Najaarsronde coronaprik start op 2 oktober

Corona is niet weg en kan weer opleven. Mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona, kunnen daarom vanaf 2 oktober tot eind december een coronaprik halen.

In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn meerdere locaties waar inwoners een prik kunnen halen. In Capelle aan den IJssel is dit bij Capsloc, Pelikaanweg 3.

Je kan alleen op afspraak terecht. Een afspraak maken kan via www.planjeprik.nl of 010 – 443 80 31.

Voor wie?
De vaccinatie is bedoeld voor mensen die een hoger risico lopen op ziekenhuisopname na een Covid-19 besmetting. Dit kan door een hogere leeftijd zijn of door een kwetsbare gezondheid. Dit zijn alle mensen van 60 jaar of ouder, maar ook mensen van 18 tot en met 59 jaar die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor de griepprik (bijvoorbeeld mensen met hart- en vaatziekten, diabetes of een longaandoening), medisch hoog risicogroepen en zwangeren, komen in aanmerking voor de coronaprik. Ook zorgmedewerkers kunnen dit najaar de coronaprik halen. In individuele gevallen is het halen van de coronaprik ook mogelijk voor mensen die buiten de genoemde doelgroepen vallen. Bijvoorbeeld voor mensen met een kwetsbaar gezinslid.

Kijk voor meer informatie op de website van GGD Rotterdam Rijnmond(externe link).

581 Totaal 2 Vandaag
Het WijkOverlegPlatform (WOP) is een vrijwilligersorganisatie in de gemeente Capelle aan den IJssel. Wilt u meer informatie? Email dan naar info@capelsewijken.nl
Show Buttons
Hide Buttons