WijkOverlegPlatform (WOP) Schollevaar

Bewonersoverleg in de grootste woonwijk van Capelle aan den IJssel

Actueel Schollevaar WOP

In Memoriam Nelly de Beer (1931 – 2023)

Op 2 augustus 2023 overleed Nelly de Beer in de leeftijd van 91 jaar. Nelly was bij de aanleg van de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel een van de eerste vrijwilligsters die activiteiten voor de toenmalig nieuwe wijkbewoners organiseerde. Dat heeft zij haar hele verdere leven gedaan, van Groen in de Wijk , Activiteiten voor de jeugd, Bluesfestivals, plantenbakken voor buurten, wedstrijden voor tuinonderhoud van bewoners, De nog steeds beroemde Kerstparades, Dag van de Ouderen, Lid van diverse commissies van WOP Schollevaar, Organiseren van Ville Fleuries, Paintpicknicks, Nelly droeg haar waardevolle steentje bij gedurende alle grote evenementen in de wijk Schollevaar. Op haar initiatief kwam er ook de Boom van de Vrijwilligers een huldeblijk aan vrijwilligersorganisaties in Schollevaar.

Ze hoefde dan nooit zo nodig op de voorgrond, maar had wel altijd een duidelijke mening over goed en fout en bracht dat op passende momenten duidelijk naar voren, of je nou wethouder of burgemeester van Capelle aan den IJssel was of niet. Zij werd daarom gewaardeerd in Schollevaar. Nelly werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, als terecht erkenning voor haar maatschappelijke daden en sociale betrokkenheid met de wijk. De laatste jaren van haar leven was zij wekelijks werkzaam als gastvrouw in de wijkwinkel Schollevaar en hielp daar wijkbewoners met hun problemen met de fiscus, energiebedrijf, UWV of gemeentelijke instanties.

De laatste tijd had zij het duidelijk zwaarder met haar broze gezondheid. Ze kreeg meer en meer last van haar slechte longen en ze reed in de wijk rond in haar scootmobiel. Zij bleef liever zelfstandig wonen, ging wekelijks bridgen, ging naar de sportschool en was overtuigd in haar Rooms Katholieke geloof. De laatste maanden wist zij dat haar aardse leven spoedig zou eindigen.

Als Bestuur van WOP Schollevaar danken wij Nelly voor haar onvoorwaardelijke steun en inspanning om het leven en werken in Schollevaar een beetje mooier te maken.

Dank voor je betrokkenheid bij de mensen in onze wijk, rust zacht lieve Nelly!

828 Totaal 1 Vandaag
Het WijkOverlegPlatform (WOP) is een vrijwilligersorganisatie in de gemeente Capelle aan den IJssel. Wilt u meer informatie? Email dan naar info@capelsewijken.nl
Show Buttons
Hide Buttons