De Schollevaarse Kaars gaat naar…. Ruben Lodam!

Op zaterdag 14 januari 2023 werd in het restaurant van Het Meesterwerk aan de Picasso Paasage de jaarlijkse Schollevaarse Kaars uitegreikt.
De Schollevaarse Kaars is een blijk van waardering van de kerk voor bewoners die in de wijk Schollevaar opvallen door hun persoonlijke bijdrage aan het welzijn in de wijk.

De Ontmoetingskerk aan de Zevensprong organiseert ieder jaar dit bijzondere eerbewijs aan een wijkbewoner. Mogelijke kandidaten worden voorgedragen door wijkbewoners en de kerk geeft de uiteindelijke winnaar een bijzondere kaars als symbool van licht en warmte. Ruben is een bekende in de wijk: hij werkt al jaren als vrijwilliger in het Huis van de Wijk Schollevaar aan het Stationsplein. Ook bij het Capels Multicultureel Centrum CMC draagt hij zijn steentje bij het voorbereiden en verzorgen van bijeenkomsten en presentaties.

Opvallend is van hem zijn positieve levenshouding, zijn aanstekelijke gevoel voor humor en in het bijzonder zijn aandacht voor de medemens in de Capelse samenleving.
Dit alles maakt hem bekend en geliefd bij vele medebewoners in de wijk Schollevaar.

Ruben, hartelijk gefeliciteerd , je bent dit jaar een terechte winnaar en zeer verdiend!

9824 Totaal 16 Vandaag

Actueel Schollevaar

Bijeenkomst WOP Schollevaar op 7 juni 2023

Verslag van 8 februari 2023 Download hier het Verslag 8 februari 2023 WOP Schollevaar 344 Totaal 48 Vandaag

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel

Burgemeester Oskam reikt Capelse lintjes 2023 uit

Burgemeester Peter Oskam heeft vandaag tijdens ‘lintjesregen’ de traditionele Koninklijke Onderscheidingen namens de Koning uitgereikt. Zestien gedecoreerden werden met een smoesje naar het Van Cappellenhuis gelokt en verrast met een Koninklijke Onderscheiding en een toespraak van de burgemeester. Dit jaar kregen 16 inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel een Koninklijke onderscheiding. 1 Capellenaar […]

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel Schollevaar

Verslag bijeenkomst WOP Schollevaar van 8 februari 2023

Op 8 februari 2023 vond een bijeenkomst van WOP Schollevaar plaats. De agenda op deze avond was: Opening. Mededelingen. Kennismaking met Elvira Grabus, buurtcoach Welzijn Capelle. Presentatie: Het cursus-aanbod van EHBO Capelle aan den IJssel door Barry Perfors en Lidewij Schroot. Stand van zaken : huisvesting vluchtelingen uit Ukraine door Werner Kasten. PAUZE Ontwikkelingen in […]

Lees Meer
Show Buttons
Hide Buttons