Burgemeester Oskam reikt Capelse lintjes 2023 uit

Burgemeester Peter Oskam heeft vandaag tijdens ‘lintjesregen’ de traditionele Koninklijke Onderscheidingen namens de Koning uitgereikt. Zestien gedecoreerden werden met een smoesje naar het Van Cappellenhuis gelokt en verrast met een Koninklijke Onderscheiding en een toespraak van de burgemeester.

Dit jaar kregen 16 inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel een Koninklijke onderscheiding. 1 Capellenaar werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 15 Capellenaren werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Peter Oskam reikte het eerste lintje al om 8.30 uur uit aan mevrouw Goutier die dacht dat ze een uitstapje had met de vrijwilligers van de zorgwinkel. Het tweede lintje ging naar de heer Rosbergen die dacht kennis te maken met een nieuwe medewerker van de gemeente de heer Molensteen. Zo volgden er nog meerdere smoezen met enthousiaste reacties tot gevolg. Voor iedere gedecoreerde was er tijd voor ontvangst met een kopje koffie en een gebakje en een persoonlijke toespraak door de burgemeester in het bijzijn van familie en vrienden. Uiteraard gevolgd door een mooi fotomoment.

Burgemeester Oskam: “De lintjesregen is één van de hoogtepunten van het jaar. Een prachtige dag waarbij de Koning zijn waardering uitspreekt aan burgers die iets moois, goeds of belangrijks voor de samenleving hebben gedaan. Voor mij als burgemeester een eer om ze uit te nodigen, de Koninklijke Onderscheidingen op te spelden en de mensen in het zonnetje te zetten. Ook heb ik bijzondere waardering voor het vele (vrijwilligers)werk en tomeloze inzet voor de samenleving in Capelle en soms ver daarbuiten dat mensen doen. Het lintje is de gedecoreerden van harte gegund en het doet me goed dat ik er dit jaar maar liefst 16 mocht uitreiken.”

Overzicht van alle gedecoreerden lintjesregen 2023
Mevrouw E.F. Souhuwat-Tomasoa werd benoemd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer A.J. Bax, mevrouw M.J. Goutier, mevrouw M.J. Kortenhorst-Douw, mevrouw R.V. Kroone, de heer A.J. Neleman, de heer F. Patty, mevrouw J.R. de la Rie, de heer R. Rosbergen, mevrouw W.G. Schoemaker-Visser, de heer G.J. Sonneveld, de heer L.D. Stroop, de heer A.P. Vink en mevrouw M.A.E. Vink-Werner, de heer F.A.M. van der Voordt en mevrouw Y. Xie werden benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Collage van alle gedecoreerden (fotograaf: Jan Kok).

2873 Totaal 124 Vandaag

Actueel Schollevaar

Bijeenkomst WOP Schollevaar op 7 juni 2023

Verslag van 8 februari 2023 Download hier het Verslag 8 februari 2023 WOP Schollevaar 410 Totaal 114 Vandaag

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel Schollevaar

Verslag bijeenkomst WOP Schollevaar van 8 februari 2023

Op 8 februari 2023 vond een bijeenkomst van WOP Schollevaar plaats. De agenda op deze avond was: Opening. Mededelingen. Kennismaking met Elvira Grabus, buurtcoach Welzijn Capelle. Presentatie: Het cursus-aanbod van EHBO Capelle aan den IJssel door Barry Perfors en Lidewij Schroot. Stand van zaken : huisvesting vluchtelingen uit Ukraine door Werner Kasten. PAUZE Ontwikkelingen in […]

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel Schollevaar WOP

De Schollevaarse Kaars gaat naar…. Ruben Lodam!

Op zaterdag 14 januari 2023 werd in het restaurant van Het Meesterwerk aan de Picasso Paasage de jaarlijkse Schollevaarse Kaars uitegreikt. De Schollevaarse Kaars is een blijk van waardering van de kerk voor bewoners die in de wijk Schollevaar opvallen door hun persoonlijke bijdrage aan het welzijn in de wijk. De Ontmoetingskerk aan de Zevensprong […]

Lees Meer
Show Buttons
Hide Buttons