WijkOverlegPlatform (WOP) Schollevaar

Bewonersoverleg in de grootste woonwijk van Capelle aan den IJssel

Actueel Capelle aan den IJssel

Burgemeester Oskam reikt Capelse lintjes 2023 uit

Burgemeester Peter Oskam heeft vandaag tijdens ‘lintjesregen’ de traditionele Koninklijke Onderscheidingen namens de Koning uitgereikt. Zestien gedecoreerden werden met een smoesje naar het Van Cappellenhuis gelokt en verrast met een Koninklijke Onderscheiding en een toespraak van de burgemeester.

Dit jaar kregen 16 inwoners van de gemeente Capelle aan den IJssel een Koninklijke onderscheiding. 1 Capellenaar werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 15 Capellenaren werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Peter Oskam reikte het eerste lintje al om 8.30 uur uit aan mevrouw Goutier die dacht dat ze een uitstapje had met de vrijwilligers van de zorgwinkel. Het tweede lintje ging naar de heer Rosbergen die dacht kennis te maken met een nieuwe medewerker van de gemeente de heer Molensteen. Zo volgden er nog meerdere smoezen met enthousiaste reacties tot gevolg. Voor iedere gedecoreerde was er tijd voor ontvangst met een kopje koffie en een gebakje en een persoonlijke toespraak door de burgemeester in het bijzijn van familie en vrienden. Uiteraard gevolgd door een mooi fotomoment.

Burgemeester Oskam: “De lintjesregen is één van de hoogtepunten van het jaar. Een prachtige dag waarbij de Koning zijn waardering uitspreekt aan burgers die iets moois, goeds of belangrijks voor de samenleving hebben gedaan. Voor mij als burgemeester een eer om ze uit te nodigen, de Koninklijke Onderscheidingen op te spelden en de mensen in het zonnetje te zetten. Ook heb ik bijzondere waardering voor het vele (vrijwilligers)werk en tomeloze inzet voor de samenleving in Capelle en soms ver daarbuiten dat mensen doen. Het lintje is de gedecoreerden van harte gegund en het doet me goed dat ik er dit jaar maar liefst 16 mocht uitreiken.”

Overzicht van alle gedecoreerden lintjesregen 2023
Mevrouw E.F. Souhuwat-Tomasoa werd benoemd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer A.J. Bax, mevrouw M.J. Goutier, mevrouw M.J. Kortenhorst-Douw, mevrouw R.V. Kroone, de heer A.J. Neleman, de heer F. Patty, mevrouw J.R. de la Rie, de heer R. Rosbergen, mevrouw W.G. Schoemaker-Visser, de heer G.J. Sonneveld, de heer L.D. Stroop, de heer A.P. Vink en mevrouw M.A.E. Vink-Werner, de heer F.A.M. van der Voordt en mevrouw Y. Xie werden benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Collage van alle gedecoreerden (fotograaf: Jan Kok).

6882 Totaal 3 Vandaag
Het WijkOverlegPlatform (WOP) is een vrijwilligersorganisatie in de gemeente Capelle aan den IJssel. Wilt u meer informatie? Email dan naar info@capelsewijken.nl
Show Buttons
Hide Buttons