Wijzigingen omtrent financiële aanvragen WOP

Bij bewonersinitiatieven zocht u tot op heden contact met uw wijkoverlegplatform. Doet u vanaf 1 januari 2017 een nieuwe financiële aanvraag voor een leuke activiteit dan doet u dit vanaf nu tot de website www.maakcapelle.nl.

Dit is hét platform van bewonersinitiatieven in Capelle aan den IJssel. Voorheen verliep uw aanvraag via een invulformulier van het wijkoverlegplatform (WOP). Meer mensen worden zo bereikt; samen werken we aan een mooiere stad, vol initiatieven en activiteiten. Vanaf nu is budget en mogelijke ondersteuning digitaal aan te vragen.

Maak Capelle

Maak Capelle is een gezamenlijk initiatief van de gemeente, Havensteder, Van Cappellen Stichting, Buurtkracht en BRUIS. Hiermee willen we Capelse initiatieven zichtbaar maken en initiatiefnemers zoals u helpen bij het verzamelen van budget, mensen en spullen.

Welke initiatieven?
Heeft u een leuk idee voor een straatfeest, cursus, opfleuring van de omgeving of andere bijzondere activiteit? Vraag er via Maak Capelle budget of spullen voor aan of doe een oproep om vrijwilligers te werven. Wilt u ondersteuning of heeft u hulp nodig bij het invullen van de formulieren? Neem dan contact op met de helpdesk van Maak Capelle via (010) 30 31 220 of helpdesk@maakcapelle.nl.

Aanvragen financiële bijdrage
Met Maak Capelle versnellen we ook de uitbetaling als uw aanvraag wordt goedgekeurd door het WOP (en mogelijk ook andere sponsoren). Binnen vijf werkdagen kunt u al beschikken over het geld. Heeft u meerdere sponsoren? Na afloop van uw project hoeft u maar één financiële verantwoording in te leveren bij Maak Capelle.

Waarom Maak Capelle
Met Maak Capelle wordt uw aanvraag online voor iedereen zichtbaar. Zowel het WOP als Havensteder en mogelijke andere sponsoren ontvangen uw budgetaanvraag. Zo hoeft u maar één keer een aanvraag te doen. Daarnaast ontvangen buurtbewoners die ingeschreven staan bij Maak Capelle ook bericht van uw initiatief of idee. Als zij uw bericht zien en willen helpen, kunnen zij dit via Maak Capelle aangeven.

Meer informatie?
Heeft u vragen over de verandering of over Maak Capelle? Neem dan contact op met de helpdesk of kijk op www.MaakCapelle.nl.

Stichting Maak Capelle, Helpdesk Telefoon: (010) 30 31 220
E-mail: helpdesk@maakcapelle.nl www.maakcapelle.nl


Zo plaatst u uw budgetaanvraag

Het aanmelden van uw buurtinitiatief doet u vanaf heden eenvoudig en snel via www.maakcapelle.nl. Hierbij volgt u de volgende stappen:

 • Stap 1: maak een account aan
  Maak een account aan op ww.MaakCapelle.nl.
 • Stap 2: meld uw initiatief aan
  Meld vervolgens uw initiatief aan met een korte beschrijving. Zo brengt u mogelijke sponsoren en eventuele deelnemers op de hoogte van uw idee.
 • Stap 3: Buurtkracht toetst uw aanvraag
  Een buurtcoach van Stichting Welzijn Capelle/Buurtkracht ontvangt uw aanvraag en neemt binnen vijf werkdagen contact met u op. De buurtcoach toetst uw aanvraag aan regels en voorwaarden van Maak Capelle. Zie www.maakcapelle.nl voor meer informatie.
 • Stap 4: uw aanvraag goedgekeurd?
  Wanneer Buurtkracht/Stichting Welzijn Capelle uw aanvraag goedkeurt, komt uw initiatief online te staan. Aangesloten partners zoals uw WOP, Havensteder en directe buurtbewoners ontvangen hierover een e-mail.

 • Stap 5: beoordeling WOP
  Het WOP bepaalt voor zichzelf of zij uw initiatief wil steunen, afhankelijk van de door het WOP opgestelde voorwaarden. Indien het WOP uw aanvraag steunt, ontvangt u een donatie via Maak Capelle. U ontvangt hierover een e-mail.

 • Stap 6: benodigd budget volbracht
  Indien u uw benodigde budget gedoneerd krijgt, betaalt Maak Capelle u binnen vijf dagen uit.
 • Stap 7: afronding
  Na het afronden van het initiatief levert u aan Maak Capelle een kort verslag en foto’s van het evenement. Dit is ter verantwoording aan uw sponsoren en ter inspiratie aan andere buurtbewoners. Tot slot stuurt u een financiële verantwoording aan Maak Capelle. Hierbij verantwoordt u de gemaakte kosten voor de donateurs aan uw initiatief.

2398 Totaal 1 Vandaag

Actueel Capelle aan den IJssel

Vergeet de subsidie ‘Waardering Vrijwilligerswerk’ niet

Vrijwilligers zijn onmisbaar, ook in Capelle aan den IJssel. De gemeente vindt het belangrijk om deze waardering te laten zien. Een van de manieren waarop wij dat doen is met de jaarlijkse waarderingssubsidie vrijwilligerswerk. In het zonnetje Wethouder Marc Wilson roept op om vooral gebruik te maken van de waarderingssubsidie: “Vrijwilligers zijn goud waard. Reden […]

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel

Uitnodiging bijeenkomst WOP Schollevaar

Op donderdagavond 15 september organiseert WOP Schollevaar weer een openbare bijeenkomst voor wijkbewoners van Schollevaar. Deze maal vindt de bijeenkomst plaats in het Wijkcentrum Schollevaar aan de Marie Danneelserf 2. Aanvang 20.00 uur , inloop vanaf 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om elkaar even te spreken. Dit is de agenda (onder voorbehoud) met […]

Lees Meer
Actueel WOP

Verslag bijeenkomst WOP Schollevaar 16 juni

Hier vindt u het Verslag 16 juni 2022 van deze bijeenkomst van WOP Schollevaar. UITNODIGING Hierbij nodigen wij u uit voor een bijeenkomst van WOP Schollevaar op donderdag 16 juni 2022 in het Wijkcentrum Schollevaar, Maria Danneels Erf 20. Aanvang 20.00 uur Voorgestelde agenda 16 juni 2022 1. Opening 2. Mededelingen 3. Kennismaking met wijkregisseur […]

Lees Meer
Show Buttons
Hide Buttons