WijkOverlegPlatform (WOP) Schollevaar

Bewonersoverleg in de grootste woonwijk van Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel Duurzaam Capelle

Groener wonen én besparen op uw energierekening!

Capelle aan den IJssel is een levendige stad in ontwikkeling. De komende jaren willen wij samen met u werken aan een groene en gezonde leefomgeving en inwoners en organisaties stimuleren om hun omgeving te verduurzamen.

Naast de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen, de cursus tuinambassadeurs en het laten aanleggen van een gratis geveltuintje, kunnen Capellenaren nu ook een subsidie aanvragen voor een groen dak of een groene gevel.

Twintig procent besparen op uw energierekening

Het Energiecollectief Capelle (ECC) heeft samen met gemeente Capelle aan den IJssel een zonnepanelenactie ontwikkeld. Doel van de actie is om de bewoners van Capelle te laten profiteren van het gezamenlijk inkopen van zonnepanelen; een kwalitatief goed pakket tegen een scherpe prijs. Het eerste resultaat van deze actie is zichtbaar in de Merelhoven, waar twaalf zonnepanelen zijn geïnstalleerd.

Sinds de inkoopactie in november van start ging hebben zich al meer dan dertig belangstellenden aangemeld. Voor de verduurzaming van woningen zijn er in 2016 drie buurtacties geweest in de Merelbuurt, de Waardenbuurt en de Dalenbuurt. De eerste campagne van dit jaar is op 13 februari gestart in de Eilanden- en Baaienbuurt.

Aanmelden

Tientallen Capelse huishoudens hebben al energiebesparingsmaatregelen genomen door de aanleg van betere isolatie, dubbel glas, een HR-ketel of zonnepanelen. Zij hebben daarmee een besparing bereikt van gemiddeld 160.000 kg CO2/jaar en twintig procent op hun energierekening. Wilt u ook besparen op uw energierekening?

U kunt zich aanmelden via energiewijzer@capelleaandenijssel.nl. Het ECC komt graag bij u langs om de mogelijkheden te bekijken die passen bij uw persoonlijke situatie.

Subsidie voor groene daken en gevels

Heeft u een woning, schuur of bedrijfspand? Dan kunt u subsidie aanvragen voor het aanleggen van een groen dak of een groene gevel. Hiermee voorziet u uw pand van zeer goede isolatie wat ook een flinke besparing op uw energierekening kan opleveren! Een groen dak heeft naast laagblijvende begroeiing met (vet)planten, mossen, grassen en kruiden ook andere voordelen.

Zo wordt het gebouw minder warm in de zomer, speelt het een rol bij het opvangen van hevige regenbuien en neemt het rendement van zonnepanelen toe wanneer u deze combineert met een groen dak. De maximale subsidie voor particulieren is 1.500 euro en voor organisaties 10.000 euro. Kijk voor alle voorwaarden en om de subsidie aan te vragen op www.energiewijzercapelle.n

2254 Totaal 1 Vandaag
Het WijkOverlegPlatform (WOP) is een vrijwilligersorganisatie in de gemeente Capelle aan den IJssel. Wilt u meer informatie? Email dan naar info@capelsewijken.nl
Show Buttons
Hide Buttons