Over de Opstapbus

De OpStapBus, voorheen de BoodschappenPlusBus, is ondergebracht in een nieuwe, zelfstandige stichting!
De BoodschappenPlusBus reed al jaren in Capelle aan den IJssel.

De OpStapBus regelt vanaf 2017 alle geheel verzorgde uitjes voor Capelse ouderen naar musea, natuurparken en bijvoorbeeld winkelcentra.

Deelnemers betalen een eigen bijdrage, worden thuis opgehaald en ook weer thuisgebracht. Deze voorziening voor ouderen kan bouwen op een enthousiaste groep vrijwilligers die de uitjes voor ouderen mogelijk maken.

Nieuwe stichting

De nieuwe stichting OpStap is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het benaderen van sponsoren. Erg belangrijk omdat de stichting financieel op eigen benen moet staan. De logo’s van deze nieuwe sponsoren krijgen een plekje op de bus. Evenals het eigen nieuwe logo van de OpStapBus. In totaal zijn tien organisaties bereid gevonden de OpStapBus financieel te steunen.

De OpStapBus bezorgt ouderen een leuke dag. De kleinschaligheid van de bus, de aandacht van vrijwilligers en de onderlinge contacten zorgen ervoor dat deelnemende ouderen blij naar huis gaan.

Programmaboekje

Iedere twee maanden bedenken de vrijwilligers een programma. Dit boekje wordt gratis digitaal verstuurd naar alle ouderen die al eens meegingen. Ouderen kunnen ook een boekje per post aanvragen. Zij betalen dan € 12,50 per jaar.
Inmiddels maken ruim 150 Capelse ouderen gebruik van de OpStapBus

www.opstapbuscapelle.nl
Stichting Opstap – OpStapBus
Capelle aan den IJssel
010 – 264 02 20

384 Totaal 1 Vandaag
Show Buttons
Hide Buttons