Maak Capelle……

De website www.MaakCapelle.nl is hét platform voor alle bewonersinitiatieven in Capelle aan den IJssel. Via deze website kunnen alle Capelse initiatiefnemers geld ophalen voor hun initiatief, vrijwilligers werven en middelen verzamelen om hun initiatief uit te kunnen voeren.

www.maakcapelle.nl

Blijf op de hoogte van initiatieven in jouw buurt

Op deze website vind je bewonersinitiatieven die in Capelle plaatsvinden. Je ziet welke initiatieven binnenkort plaatsvinden en leest leuke verslagen van initiatieven die al zijn uitgevoerd. Zie je een initiatief waarvan je graag op de hoogte blijft? Klik op het groene vinkje Volg dit initiatief rechts bovenin op de informatie pagina van het initiatief. Je ontvangt dan automatische voortgangsmeldingen en updates van de initiatiefnemer via de e-mail.

Wanneer je een account aanmaakt of je aanmeld in het menu rechts op de site ontvang je automatisch een e-mail wanneer een nieuw initiatief wanneer er een nieuw initiatief in jouw wijk is aangemeld op de site.

Steun Capelse initiatieven

Via Maak Capelle kun je initiatieven helpen door:

  • een klein bedrag te doneren
  • je op te geven als vrijwilliger bij initiatieven
  • middelen, zoals materiaal, gereedschap, apparatuur of producten beschikbaar te stellen

Crowdfunding

Voor het ophalen van geld voor initiatieven bij een grote groep kleine investeerders gebruiken we steeds vaker de Engelse term crowdfunding. Dit wil zeggen; initiatiefnemers doen een beroep doen op de crowd om een kleine donatie te doen om hun initiatief kun kunnen financieren. Via deze website kunnen bewoners en bedrijven door middel van iDeal een klein bedrag sponsoren. Kijk op de pagina Veelgestelde vragen voor een uitgebreide uitleg.

cropped-cropped-maak-capelle-intro-1.jpg

Waardecheques

Naast iDeal biedt Maak Capelle nog een manier om een bedrag te doneren aan een initiatief. Dit gaat met waardecheques die uitgegeven kunnen worden door Capelse bedrijven. De komende maanden gaan we in gesprek met Capelse bedrijven die zich graag in willen zetten om initiatieven mogelijk te maken. Zij kunnen cheques weggeven als promotieactie. Op de cheques staat een activatiecode. Door deze activatiecode in te vullen op de website ontvangt u de waarde van de cheque als saldo op uw account. Dit saldo kunt u doneren naar één of meerdere initiatieven die u wilt steunen. Hoe het activeren en doneren in z’n werk gaat leest u hier.

Vrijwilliger worden

Alle initiatieven die jouw hulp kunnen gebruiken kun je herkennen aan het groene handje. Wil je een initiatiefnemer helpen bij de organisatie of uitvoering van het initiatief? Klik op Aanmelden als vrijwilliger op de informatiepagina van het initiatief en geef op wat jij kunt betekenen! De initiatiefnemer wordt automatisch per e-mail op de hoogte gesteld en neemt contact met je op.

Middelen beschikbaar stellen

Om hun initiatief uit te voeren hebben initiatiefnemers soms materiaal, gereedschap, apparatuur of producten nodig. Deze initiatieven kun je herkennen aan groene hamertje. Kun jij de initiatiefnemers hiermee helpen? Klik op Middelen bijdragen op de informatiepagina van het initiatief en vul in welke middelen je beschikbaar wilt stellen. De initiatiefnemer ontvangt een e-mail en neemt contact met je op om afspraken te kunnen maken.

Heb je zelf een goed idee om Capelle nog leuker, mooier of beter te maken?

Ga dan naar www.maakcapelle.nl en maak daar een eigen account aan!
Meld gelijk je initiatief aan. Binnen 5 werkdagen neemt een buurtcoach van Buurtkracht contact met je op en na goedkeuring komt jouw initiatief op de site te staan. Aangesloten organisaties en bewoners die mogelijk willen bijdragen aan je initiatief ontvangen via de e-mail een oproep om je initiatief te steunen. Start een initiatief en MaakCapelle.nl helpt je met het:

– inzamelen van geld
– werven van vrijwilligers
– zoeken naar middelen

Natuurlijk moet je zelf ook hard campagne voeren om je initiatief onder de aandacht te brengen. Je kan je initiatief via deze via makkelijk delen via de e-mail of sociale media. Op de website vindt je tips hoe je je campagne op kunt zetten om mogelijke donateurs en vrijwilligers te werven voor je initiatief.

2792 Totaal 1 Vandaag
Show Buttons
Hide Buttons