WijkOverlegPlatform (WOP) Schollevaar

Bewonersoverleg in de grootste woonwijk van Capelle aan den IJssel

Actueel Schollevaar

Wandelen op recept!

In Schollevaar start een wekelijkse wandelgroep voor Capellenaren die gezonder moeten gaan leven. De groep wordt begeleid door deskundigen. Iedere dinsdag gaat de groep op pad. Aanmelden kan via Buurtkracht 010 – 707 49 00 of via FysioCapelle 010 – 264 04 40. Deelname is gratis.

Jacqueline van Gent is buurtcoach bij Buurtkracht in Schollevaar: “Deze bijzondere wandelgroep is een gezamenlijk initiatief van Capelse huisartsen, fysiotherapeuten en Buurtkracht. Het is bedoeld voor Capellenaren die te maken hebben met chronische klachten, bijvoorbeeld Diabetes Mellitus, COPD, lichte hartklachten maar ook depressieve klachten.
Het gaat om meer dan alleen wandelen. Het is wandelen, ontmoeten, het ontwikkelen van vaardigheden en het vergaren van kennis over spieren, gewrichten en voeding. De groep wordt begeleid door toegewijde begeleiders zoals zorgondersteuners, fysiotherapeut en sportmasseur.”

Doorverwijzing

picasso-stationsplein-20

Buurtkracht heeft Capelse huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en apotheken in Schollevaar gevraagd mogelijke deelnemers door te verwijzen. Maar zelf aanmelden kan natuurlijk ook.
De groep wandelt iedere dinsdag van 10.30 tot 11.30 uur. Inloop vanaf 10.00 uur. Verzamelpunt is het wijkinloopcentrum Picasso aan het Stationsplein 20 in Schollevaar.

2806 Totaal 1 Vandaag
Het WijkOverlegPlatform (WOP) is een vrijwilligersorganisatie in de gemeente Capelle aan den IJssel. Wilt u meer informatie? Email dan naar info@capelsewijken.nl
Show Buttons
Hide Buttons