Vervangen beplanting Burgemeester Schalijlaan

De gemeente Capelle aan den IJssel vernieuwt tussen 15 november 2021 en 24 december 2021 de beplanting in de middenbermen op de Burgemeester Schalijlaan, bij de kruising met het Wisselspoor. De middenbermen zijn de stenen of het groen die tussen de twee rijbanen in liggen. In deze brief vertellen wij u hier meer over.

Wat gaan we doen?
De bestaande beplanting en bestrating in de middenbermen wordt vervangen door nieuwe beplanting. De beplanting en stenen worden verwijderd en afgevoerd. Daarna wordt er nieuwe grond aangevoerd en wordt er nieuwe beplanting aangebracht. De aanwezige boom wordt verwijderd en vervangen door vier nieuwe bomen.

Waarom vervangen we de beplanting en stenen voor nieuwe beplanting?
De huidige beplanting is oud en niet erg sterk meer. Ook ziet deze beplanting er rommelig uit. We halen de stenen weg omdat deze niet nodig zijn. Voordeel van het verwijderen van de stenen is dat regenwater makkelijker in de bodem opgenomen kan worden. De nieuwe beplanting die we aanbrengen zorgt voor een vrolijke en kleurrijke toegang, via de Burgemeester Schalijlaan, tot de achterliggende woonwijk. Voor bijen en andere insecten is door de nieuwe beplanting meer voedsel en schuilgelegenheid beschikbaar. We bevorderen hiermee de biodiversiteit.


Wat betekent dit voor u?

Het werk wordt zoveel mogelijk in de middenbermen uitgevoerd. Het autoverkeer op de Burgemeester Schalijlaan en Wisselspoor kan op sommige momenten even stilgezet worden, zodat materialen geladen of gelost kunnen worden. Verkeersregelaars begeleiden op dat moment het verkeer.

Wilt u meer informatie?

Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met Arie den Boef (projectleider) via 14010, het algemene telefoonnummer van de gemeente Capelle aan den IJssel, of via email a.den.boef@capelleaandenijssel.nl.

1187 Totaal 37 Vandaag

WOP

Actueel Schollevaar WOP

Kandidaten voor De Schollevaars Kaars 2022

Traditiegetrouw is de Ontmoetingskerk begin januari 2022 aanwezig in winkelcentrum Picasso Passage om de bewoners van Schollevaar een gelukkig en voorspoedig nieuw jaar te wensen. Gekoppeld aan de nieuwjaarswens, is de traditionele uitreiking van de Schollevaarse kaars. De Schollevaarse Kaars is een jaarlijkse blijk van waardering van de Ontmoetingskerk voor iemand die zich inzet voor […]

Lees Meer
Actueel Schollevaar

Bijeenkomst WOP Schollevaar op 10 november geannuleerd.

Beste bezoeker van WOP Schollevaar, Gezien de huidige coronamaatregelen zijn we helaas genoodzaakt de WOP vergadering van 10 november a.s. te annuleren. Vanuit het WOP is er uitgezocht of het mogelijk is om op een ander locatie te vergaderen waar de 1,5 meter afstand kan worden gewaarborgd. Dit is helaas niet gelukt. Ook een digitale […]

Lees Meer
Capelle aan den IJssel Gemeente Schollevaar

Verkeersprotocol schoolomgeving De Contrabas in Schollevaar

Geachte wijkbewoner(s), De gemeente Capelle aan den IJssel werkt samen met de politie en de Capelse basisscholen aan de verkeersveiligheid rondom de scholen. Dit gebeurt ook bij RKBS De Contrabas in Schollevaar. Samen met RKBS De Contrabas, de politie, Handhaving en adviesbureau SOAB Wurx is een verkeersprotocol opgesteld waarmee we de verkeerssituatie rond de school […]

Lees Meer
Show Buttons
Hide Buttons