Sporthal Schenkel wordt weer booster-priklocatie

De gemeente Capelle aan den IJssel start nog deze maand met het inrichten van Sporthal Schenkel als boosterpriklocatie. In januari verwacht de GGD Rotterdam-Rijnmond in de Capelse sporthal te beginnen met het vaccineren tegen COVID-19. Sporthal Schenkel was eerder dit jaar één van de grootschalige priklocaties in de regio. Met sportverenigingen die nu gebruikmaken van de accommodatie wordt gekeken naar oplossingen om trainingen en wedstrijden op andere plekken in Capelle door te laten vinden.

In Sporthal Schenkel kunnen mensen, die een uitnodiging ontvangen, in januari 7 dagen per week terecht voor hun boosterprik tegen COVID-19. Ook de eerste twee vaccinaties worden in de sporthal gezet. Na een zoektocht binnen de gemeente bleek Sporthal Schenkel het meest geschikt om grote groepen mensen te kunnen vaccineren. Naar verwachting krijgt de sporthal 10 tot 12 priklijnen.

“O zo belangrijke coronaprik”
Burgemeester Peter Oskam: “Sporthal Schenkel is ruim opgezet, gelijkvloers en daarmee goed toegankelijk voor iedereen zoals mensen in een rolstoel. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid en is het dichtbij verschillende openbaar vervoer haltes. Tijdens de vaccinatiecampagne eerder dit jaar konden we met 8 priklijnen op deze plek veel mensen van de o zo belangrijke coronaprik voorzien. Dat gaan we nu ook doen met de boosterprik.”

De gemeente Capelle start in samenwerking met de GGD Rotterdam-Rijnmond nog in december met het inrichten van de sporthal en neemt de beveiliging, het locatiemanagement en de inzet van verkeersregelaars voor haar rekening. Wanneer de locatie precies opengaat is nog niet bekend, dit wordt later bekendgemaakt.

Boosterprik
Sporthal Schenkel wordt als locatie gebruikt voor het geven van zowel de boosterprik als de eerste en tweede prik, maar alleen op afspraak. De uitnodiging voor de boosterprik wordt verstuurd via het RIVM en gaat weer op leeftijd en van oud naar jong.

2274 Totaal 77 Vandaag

Gemeente Schollevaar WOP

Uitreiking Schollevaarse Kaars 2022

De Schollevaarse Kaars is zaterdag 8 januari 2022 uitgereikt aan de negenenvijftigjarige Anja van Eck. Zij ontvangt deze blijk van eerbetoon en waardering van de Ontmoetingskerk voor haar liefdevolle inzet voor de mensen om haar heen. Traditiegetrouw is de Ontmoetingskerk begin januari aanwezig in Schollevaar om de bewoners van de wijk een gelukkig en voorspoedig […]

Lees Meer
Gemeente WOP

Slachtoffer Kinderopvangtoeslag? Stuur uw private schuldenlijst in vanaf 5 januari 2022

Bent u een gedupeerde ouder of toeslagpartner van de kinderopvangtoeslagaffaire? Bent u erkend? Dan kunt u uw private schulden vanaf 5 januari indienen. Dit kan bij het online loket private schulden van SBN (Sociale Banken Nederland). Eindigt uw pauzeknop (moratorium) op 12 februari 2022? Dan kreeg u op 16 december 2021 hierover al een brief van de Belastingdienst. Vanaf 5 januari 2022 kunt […]

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel

Nieuwe routes RET Buurtbus Capelle en Arriva buslijn 383

Buurtbus en Arriva vervangen buslijn 37 in Capelle Reist u wel eens met RET buslijn 37? Vanaf 10 januari 2022 vervalt deze busdienst. De Capelse RET buurtbus neemt in samenwerking met Arriva buslijn 383 de route van lijn 37 in Capelle over. Derde RET buurtbus Vanaf maandag 10 januari 2022 rijdt er in Capelle een […]

Lees Meer
Show Buttons
Hide Buttons