Digitaliseringsvoucher voor Capelse kleinere MKB-bedrijven

Door corona mochten tijdens de lockdownperiode bij veel bedrijven geen of bijna geen klanten langskomen. Het belang van online vindbaar en bereikbaar zijn, en online kunnen verkopen was groter dan ooit. Om bedrijven in het kleinere MKB te steunen in de stap naar (verbetering van de) digitalisering kunnen Capelse ondernemers vanaf 1 oktober 2021 gebruik maken van een digitaliseringsvoucher.

Hiervoor hebben de gemeenten Capelle aan den IJssel, Den Haag, Zoetermeer en Schiedam bij de Provincie Zuid-Holland een aanvraag voor extra financiering gedaan, de zogenoemde MKB-deal.

De lokale winkeliersverenigingen tekenden mee voor de aanvraag. Voor Capelle was dat de winkeliersvereniging De Koperwiek. Deze aanvraag is goedgekeurd door de Provincie.

Kleinere MKB-bedrijven
De digitaliseringsvoucher is een regeling om retail en horeca te stimuleren om te digitaliseren. Wethouder Economie van Capelle aan den IJssel Harriët Westerdijk onderschrijft het belang van digitalisering: ”Deze regeling is specifiek bedoeld voor het kleinere MKB, dus voor ondernemingen met minimaal 1 en maximaal 49 werknemers. Corona heeft laten zien dat digitalisering van groot belang is: het is ook een stap naar een succesvolle toekomst ná corona.”

De voucher kan worden gebruikt voor maximaal 50% van de kosten van de verbetering van de digitalisering en kent een minimumbedrag van €1.000 en een maximumbedrag van €2.500 per onderneming.

Aanvragen door ondernemers
Een ondernemer kan de voucher inzetten voor verschillende digitaliseringsdoelen, bijvoorbeeld bij het starten van online verkoopactiviteiten via een webshop, bij het verder professionaliseren van de bestaande online (verkoop)activiteiten, bij het digitaliseren van interne bedrijfsprocessen en bij het verbeteren van de cyberweerbaarheid.

Alle voorwaarden en een uitgebreidere toelichting plaatsen de deelnemende gemeenten tijdig op de eigen websites. De voucher komt beschikbaar vanaf 1 oktober 2021 met de duur van een jaar. Er zijn twee tranches van een half jaar.

Na de eerste tranche, kunnen de criteria voor het tweede half jaar eventueel aangepast worden om beter aan de behoefte van de ondernemers te voldoen.

5797 Totaal 2 Vandaag

Actueel Capelle aan den IJssel

Nieuwe routes RET Buurtbus Capelle en Arriva buslijn 383

Buurtbus en Arriva vervangen buslijn 37 in Capelle Reist u wel eens met RET buslijn 37? Vanaf 10 januari 2022 vervalt deze busdienst. De Capelse RET buurtbus neemt in samenwerking met Arriva buslijn 383 de route van lijn 37 in Capelle over. Derde RET buurtbus Vanaf maandag 10 januari 2022 rijdt er in Capelle een […]

Lees Meer
Actueel Schollevaar

De Zonnebloem afd. Capelle Schollevaar/Schenkel zoekt een Bestuurslid Activiteiten.

Zoek jij leuk, uitdagend en dankbaar vrijwilligerswerk, dan is dit misschien iets voor jou! Kun jij je inleven in de wereld van voornamelijk oudere mensen met een fysieke beperking en wil jij graag een zinvolle tijdsbesteding? Onze afdeling heeft 40 vrijwilligers en rond de 160 gasten in de wijken Schollevaar en Schenkel waar wij diverse […]

Lees Meer
Actueel Schollevaar WOP

Kandidaten voor De Schollevaars Kaars 2022

Traditiegetrouw is de Ontmoetingskerk begin januari 2022 aanwezig in winkelcentrum Picasso Passage om de bewoners van Schollevaar een gelukkig en voorspoedig nieuw jaar te wensen. Gekoppeld aan de nieuwjaarswens, is de traditionele uitreiking van de Schollevaarse kaars. De Schollevaarse Kaars is een jaarlijkse blijk van waardering van de Ontmoetingskerk voor iemand die zich inzet voor […]

Lees Meer
Show Buttons
Hide Buttons