Digitaliseringsvoucher voor Capelse kleinere MKB-bedrijven

Door corona mochten tijdens de lockdownperiode bij veel bedrijven geen of bijna geen klanten langskomen. Het belang van online vindbaar en bereikbaar zijn, en online kunnen verkopen was groter dan ooit. Om bedrijven in het kleinere MKB te steunen in de stap naar (verbetering van de) digitalisering kunnen Capelse ondernemers vanaf 1 oktober 2021 gebruik maken van een digitaliseringsvoucher.

Hiervoor hebben de gemeenten Capelle aan den IJssel, Den Haag, Zoetermeer en Schiedam bij de Provincie Zuid-Holland een aanvraag voor extra financiering gedaan, de zogenoemde MKB-deal.

De lokale winkeliersverenigingen tekenden mee voor de aanvraag. Voor Capelle was dat de winkeliersvereniging De Koperwiek. Deze aanvraag is goedgekeurd door de Provincie.

Kleinere MKB-bedrijven
De digitaliseringsvoucher is een regeling om retail en horeca te stimuleren om te digitaliseren. Wethouder Economie van Capelle aan den IJssel Harriët Westerdijk onderschrijft het belang van digitalisering: ”Deze regeling is specifiek bedoeld voor het kleinere MKB, dus voor ondernemingen met minimaal 1 en maximaal 49 werknemers. Corona heeft laten zien dat digitalisering van groot belang is: het is ook een stap naar een succesvolle toekomst ná corona.”

De voucher kan worden gebruikt voor maximaal 50% van de kosten van de verbetering van de digitalisering en kent een minimumbedrag van €1.000 en een maximumbedrag van €2.500 per onderneming.

Aanvragen door ondernemers
Een ondernemer kan de voucher inzetten voor verschillende digitaliseringsdoelen, bijvoorbeeld bij het starten van online verkoopactiviteiten via een webshop, bij het verder professionaliseren van de bestaande online (verkoop)activiteiten, bij het digitaliseren van interne bedrijfsprocessen en bij het verbeteren van de cyberweerbaarheid.

Alle voorwaarden en een uitgebreidere toelichting plaatsen de deelnemende gemeenten tijdig op de eigen websites. De voucher komt beschikbaar vanaf 1 oktober 2021 met de duur van een jaar. Er zijn twee tranches van een half jaar.

Na de eerste tranche, kunnen de criteria voor het tweede half jaar eventueel aangepast worden om beter aan de behoefte van de ondernemers te voldoen.

3619 Totaal 2 Vandaag

WOP

Actueel Capelle aan den IJssel

Aanleg tweede rotonde Burgemeester Van Dijklaan gaat beginnen

We gaan beginnen! Op maandag 23 augustus start de gemeente Capelle aan den IJssel met de werkzaamheden voor het aanleggen van een nieuwe rotonde op de kruising van de Burgemeester van Dijklaan met het Beatrijs erf. De nieuwe rotonde is naar verwachting in december klaar voor gebruik. Wat gaan we doen? We leggen drie rotondes […]

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel

Meer Capellenaren doen mee zonder geldzorgen

Meer Capellenaren op weg naar werk en minder Capellenaren met geldzorgen. Met dat doel gaat Capelle tot 2024 aan de slag. De gemeenteraad heeft hiervoor twee plannen goedgekeurd. In het plan: ‘Doen wat werkt’, staat hoe de gemeente armoede en schulden wil aanpakken. In het plan: ‘Zeker in Capelle’, staat hoe mensen zonder inkomen worden […]

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel

Op avontuur met het Jeugd Vakantiepaspoort

Alle leerlingen van de basisscholen in Capelle krijgen deze week van hun leraar of lerares een Jeugd Vakantiepaspoort. Ook is het Jeugd Vakantiepaspoort vanaf nu te koop bij de balie van Publiekszaken in het gemeentehuis. Wethouder Harriët Westerdijk: “Ik hoor dat veel kinderen echt uitkijken naar het Jeugd Vakantiepaspoort. In het Vakantiepaspoort staan leuke, sportieve […]

Lees Meer
Show Buttons
Hide Buttons