Bewonersbrief werkzaamheden rotondes Schollevaar

Onderwerp : Werkzaamheden rotondes Schollevaar

Behandeld door : Dirk van den Heuvel, email: projecten@capelleaandenijssel.nl

Beste lezer,

Op 3 mei 2021 start de gemeente Capelle aan den IJssel met de aanleg van een rotonde op de kruising van de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan. In deze brief leggen wij u uit wat we gaan doen en wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen?
Op de kruising van de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan wordt een rotonde aangelegd. Daarnaast wordt de parkeerplaats bij station Schollevaar opnieuw bestraat.

Waarom gaan we een rotonde aanleggen?
De wens om de verkeersveiligheid in Schollevaar te verbeteren is samen tot stand gekomen met de wijk. Om de overzichtelijkheid en duidelijkheid van de wegen te vergroten, de snelheid te minderen en de veiligheid te vergroten, is besloten om drie rotondes aan te leggen.
We starten met de aanleg van de rotonde op de kruising van de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan. Daarna gaan we aan de slag met het aanleggen van twee rotondes op de Burgemeester van Dijklaan. De werkzaamheden duren in totaal 2 jaar.

Wat betekent dit voor u?
We starten met de aanleg van de rotonde op maandag 3 mei 2021. We verwachten voor september klaar te zijn met de rotonde. De parkeerplaats zal iets later klaar zijn.
Het aanleggen van de rotonde heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid van Schollevaar. De Burgemeester van Beresteijnlaan wordt vanaf 3 mei 2021 tot september tijdelijk helemaal afgesloten. Dit doen we om de rotonde in een zo kort mogelijke periode aan te kunnen leggen. We leiden het verkeer via diverse routes om. Bij deze brief hebben we ook een informatieflyer toegevoegd waarop u verschillende omleidingsroutes kunt zien.

Hoe houden we u op de hoogte?
Op de website www.capellebouwtaandestad.nl/rotondes-schollevaar vindt u alle informatie over de aanleg van alle drie de rotondes en de omleidingen. Via deze pagina geven we ook updates over het werk.

Heeft u nog vragen over het werk of de omleidingen van kunt u contact opnemen met Dirk van den Heuvel (projectleider) via 010 – 284 8019 of projecten@capelleaandenijssel.nl of het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 14 010.

Met vriendelijke groet,
namens het college van burgemeester en wethouders,

M. el Achrafi
unithoofd Project- en Ingenieursbureau

1038 Totaal 1 Vandaag

Actueel Capelle aan den IJssel

Vergeet de subsidie ‘Waardering Vrijwilligerswerk’ niet

Vrijwilligers zijn onmisbaar, ook in Capelle aan den IJssel. De gemeente vindt het belangrijk om deze waardering te laten zien. Een van de manieren waarop wij dat doen is met de jaarlijkse waarderingssubsidie vrijwilligerswerk. In het zonnetje Wethouder Marc Wilson roept op om vooral gebruik te maken van de waarderingssubsidie: “Vrijwilligers zijn goud waard. Reden […]

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel

Uitnodiging bijeenkomst WOP Schollevaar

Op donderdagavond 15 september organiseert WOP Schollevaar weer een openbare bijeenkomst voor wijkbewoners van Schollevaar. Deze maal vindt de bijeenkomst plaats in het Wijkcentrum Schollevaar aan de Marie Danneelserf 2. Aanvang 20.00 uur , inloop vanaf 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om elkaar even te spreken. Dit is de agenda (onder voorbehoud) met […]

Lees Meer
Actueel WOP

Verslag bijeenkomst WOP Schollevaar 16 juni

Hier vindt u het Verslag 16 juni 2022 van deze bijeenkomst van WOP Schollevaar. UITNODIGING Hierbij nodigen wij u uit voor een bijeenkomst van WOP Schollevaar op donderdag 16 juni 2022 in het Wijkcentrum Schollevaar, Maria Danneels Erf 20. Aanvang 20.00 uur Voorgestelde agenda 16 juni 2022 1. Opening 2. Mededelingen 3. Kennismaking met wijkregisseur […]

Lees Meer
Show Buttons
Hide Buttons