Bewonersbrief werkzaamheden rotondes Schollevaar

Onderwerp : Werkzaamheden rotondes Schollevaar

Behandeld door : Dirk van den Heuvel, email: projecten@capelleaandenijssel.nl

Beste lezer,

Op 3 mei 2021 start de gemeente Capelle aan den IJssel met de aanleg van een rotonde op de kruising van de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan. In deze brief leggen wij u uit wat we gaan doen en wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen?
Op de kruising van de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan wordt een rotonde aangelegd. Daarnaast wordt de parkeerplaats bij station Schollevaar opnieuw bestraat.

Waarom gaan we een rotonde aanleggen?
De wens om de verkeersveiligheid in Schollevaar te verbeteren is samen tot stand gekomen met de wijk. Om de overzichtelijkheid en duidelijkheid van de wegen te vergroten, de snelheid te minderen en de veiligheid te vergroten, is besloten om drie rotondes aan te leggen.
We starten met de aanleg van de rotonde op de kruising van de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan. Daarna gaan we aan de slag met het aanleggen van twee rotondes op de Burgemeester van Dijklaan. De werkzaamheden duren in totaal 2 jaar.

Wat betekent dit voor u?
We starten met de aanleg van de rotonde op maandag 3 mei 2021. We verwachten voor september klaar te zijn met de rotonde. De parkeerplaats zal iets later klaar zijn.
Het aanleggen van de rotonde heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid van Schollevaar. De Burgemeester van Beresteijnlaan wordt vanaf 3 mei 2021 tot september tijdelijk helemaal afgesloten. Dit doen we om de rotonde in een zo kort mogelijke periode aan te kunnen leggen. We leiden het verkeer via diverse routes om. Bij deze brief hebben we ook een informatieflyer toegevoegd waarop u verschillende omleidingsroutes kunt zien.

Hoe houden we u op de hoogte?
Op de website www.capellebouwtaandestad.nl/rotondes-schollevaar vindt u alle informatie over de aanleg van alle drie de rotondes en de omleidingen. Via deze pagina geven we ook updates over het werk.

Heeft u nog vragen over het werk of de omleidingen van kunt u contact opnemen met Dirk van den Heuvel (projectleider) via 010 – 284 8019 of projecten@capelleaandenijssel.nl of het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 14 010.

Met vriendelijke groet,
namens het college van burgemeester en wethouders,

M. el Achrafi
unithoofd Project- en Ingenieursbureau

498 Totaal 3 Vandaag

WOP

Actueel Capelle aan den IJssel

Aanleg tweede rotonde Burgemeester Van Dijklaan gaat beginnen

We gaan beginnen! Op maandag 23 augustus start de gemeente Capelle aan den IJssel met de werkzaamheden voor het aanleggen van een nieuwe rotonde op de kruising van de Burgemeester van Dijklaan met het Beatrijs erf. De nieuwe rotonde is naar verwachting in december klaar voor gebruik. Wat gaan we doen? We leggen drie rotondes […]

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel

Meer Capellenaren doen mee zonder geldzorgen

Meer Capellenaren op weg naar werk en minder Capellenaren met geldzorgen. Met dat doel gaat Capelle tot 2024 aan de slag. De gemeenteraad heeft hiervoor twee plannen goedgekeurd. In het plan: ‘Doen wat werkt’, staat hoe de gemeente armoede en schulden wil aanpakken. In het plan: ‘Zeker in Capelle’, staat hoe mensen zonder inkomen worden […]

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel

Op avontuur met het Jeugd Vakantiepaspoort

Alle leerlingen van de basisscholen in Capelle krijgen deze week van hun leraar of lerares een Jeugd Vakantiepaspoort. Ook is het Jeugd Vakantiepaspoort vanaf nu te koop bij de balie van Publiekszaken in het gemeentehuis. Wethouder Harriët Westerdijk: “Ik hoor dat veel kinderen echt uitkijken naar het Jeugd Vakantiepaspoort. In het Vakantiepaspoort staan leuke, sportieve […]

Lees Meer
Show Buttons
Hide Buttons