Bewonersbrief werkzaamheden rotondes Schollevaar

Onderwerp : Werkzaamheden rotondes Schollevaar

Behandeld door : Dirk van den Heuvel, email: projecten@capelleaandenijssel.nl

Beste lezer,

Op 3 mei 2021 start de gemeente Capelle aan den IJssel met de aanleg van een rotonde op de kruising van de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan. In deze brief leggen wij u uit wat we gaan doen en wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen?
Op de kruising van de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan wordt een rotonde aangelegd. Daarnaast wordt de parkeerplaats bij station Schollevaar opnieuw bestraat.

Waarom gaan we een rotonde aanleggen?
De wens om de verkeersveiligheid in Schollevaar te verbeteren is samen tot stand gekomen met de wijk. Om de overzichtelijkheid en duidelijkheid van de wegen te vergroten, de snelheid te minderen en de veiligheid te vergroten, is besloten om drie rotondes aan te leggen.
We starten met de aanleg van de rotonde op de kruising van de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan. Daarna gaan we aan de slag met het aanleggen van twee rotondes op de Burgemeester van Dijklaan. De werkzaamheden duren in totaal 2 jaar.

Wat betekent dit voor u?
We starten met de aanleg van de rotonde op maandag 3 mei 2021. We verwachten voor september klaar te zijn met de rotonde. De parkeerplaats zal iets later klaar zijn.
Het aanleggen van de rotonde heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid van Schollevaar. De Burgemeester van Beresteijnlaan wordt vanaf 3 mei 2021 tot september tijdelijk helemaal afgesloten. Dit doen we om de rotonde in een zo kort mogelijke periode aan te kunnen leggen. We leiden het verkeer via diverse routes om. Bij deze brief hebben we ook een informatieflyer toegevoegd waarop u verschillende omleidingsroutes kunt zien.

Hoe houden we u op de hoogte?
Op de website www.capellebouwtaandestad.nl/rotondes-schollevaar vindt u alle informatie over de aanleg van alle drie de rotondes en de omleidingen. Via deze pagina geven we ook updates over het werk.

Heeft u nog vragen over het werk of de omleidingen van kunt u contact opnemen met Dirk van den Heuvel (projectleider) via 010 – 284 8019 of projecten@capelleaandenijssel.nl of het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 14 010.

Met vriendelijke groet,
namens het college van burgemeester en wethouders,

M. el Achrafi
unithoofd Project- en Ingenieursbureau

902 Totaal 2 Vandaag

Actueel Capelle aan den IJssel

Vijftien onderscheidingen tijdens lintjesregen Capelle

CAPELLE • Burgemeester Peter Oskam heeft dinsdag tijdens ‘lintjesregen’ de traditionele Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Dertien gedecoreerden werden met een smoesje naar het Van Cappellenhuis gelokt en verrast met een Koninklijke Onderscheiding en een toespraak van de burgemeester. Twee Capellenaren kregen buiten de gemeentegrenzen hun Koninklijke Onderscheiding. Voor het eerst na twee jaar alternatieve lintjesregen mocht […]

Lees Meer
Capelle aan den IJssel Gemeente WOP

Uitbetaling energietoeslag aan huishoudens met laag inkomen

Huishoudens met een laag inkomen of net boven het sociaal minimum krijgen in 2022 een energietoeslag voor de stijgende energiekosten. Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft besloten om alvast over te gaan tot onmiddellijke betaling aan een aantal laagste inkomensgroepen, ondanks dat de financiële middelen nog niet zijn overgemaakt […]

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel

We zijn begonnen bij de Herenburg!

Op maandag 3 januari 2022 startte de gemeente Capelle aan den IJssel met de werkzaamheden voor het aanleggen van een nieuwe rotonde op de kruising van de Burgemeester van Dijklaan met de Herenburg. Die nieuwe rotonde is naar verwachting voor de bouwvak (1 augustus 2022) klaar voor gebruik. Waar wordt aan gewerkt? We leggen drie […]

Lees Meer
Show Buttons
Hide Buttons