Bewonersbrief werkzaamheden rotondes Schollevaar

Onderwerp : Werkzaamheden rotondes Schollevaar

Behandeld door : Dirk van den Heuvel, email: projecten@capelleaandenijssel.nl

Beste lezer,

Op 3 mei 2021 start de gemeente Capelle aan den IJssel met de aanleg van een rotonde op de kruising van de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan. In deze brief leggen wij u uit wat we gaan doen en wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen?
Op de kruising van de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan wordt een rotonde aangelegd. Daarnaast wordt de parkeerplaats bij station Schollevaar opnieuw bestraat.

Waarom gaan we een rotonde aanleggen?
De wens om de verkeersveiligheid in Schollevaar te verbeteren is samen tot stand gekomen met de wijk. Om de overzichtelijkheid en duidelijkheid van de wegen te vergroten, de snelheid te minderen en de veiligheid te vergroten, is besloten om drie rotondes aan te leggen.
We starten met de aanleg van de rotonde op de kruising van de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan. Daarna gaan we aan de slag met het aanleggen van twee rotondes op de Burgemeester van Dijklaan. De werkzaamheden duren in totaal 2 jaar.

Wat betekent dit voor u?
We starten met de aanleg van de rotonde op maandag 3 mei 2021. We verwachten voor september klaar te zijn met de rotonde. De parkeerplaats zal iets later klaar zijn.
Het aanleggen van de rotonde heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid van Schollevaar. De Burgemeester van Beresteijnlaan wordt vanaf 3 mei 2021 tot september tijdelijk helemaal afgesloten. Dit doen we om de rotonde in een zo kort mogelijke periode aan te kunnen leggen. We leiden het verkeer via diverse routes om. Bij deze brief hebben we ook een informatieflyer toegevoegd waarop u verschillende omleidingsroutes kunt zien.

Hoe houden we u op de hoogte?
Op de website www.capellebouwtaandestad.nl/rotondes-schollevaar vindt u alle informatie over de aanleg van alle drie de rotondes en de omleidingen. Via deze pagina geven we ook updates over het werk.

Heeft u nog vragen over het werk of de omleidingen van kunt u contact opnemen met Dirk van den Heuvel (projectleider) via 010 – 284 8019 of projecten@capelleaandenijssel.nl of het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 14 010.

Met vriendelijke groet,
namens het college van burgemeester en wethouders,

M. el Achrafi
unithoofd Project- en Ingenieursbureau

699 Totaal 4 Vandaag

WOP

Actueel Capelle aan den IJssel Schollevaar

Kom naar ‘Het Praatje in het Schollebos’

Om de bezoekers van het Schollebos te informeren over de plannen voor het Schollebos willen we graag met de bezoekers van het Schollebos in gesprek komen. Daarom organiseren we ‘Het Praatje in het Schollebos’ op 20 oktober tussen 11.00 uur en 15.00 uur. In het Schollebos wordt op die dag een tent opgezet waar we […]

Lees Meer
Capelle aan den IJssel Gemeente Schollevaar

Verkeersprotocol schoolomgeving De Contrabas in Schollevaar

Geachte wijkbewoner(s), De gemeente Capelle aan den IJssel werkt samen met de politie en de Capelse basisscholen aan de verkeersveiligheid rondom de scholen. Dit gebeurt ook bij RKBS De Contrabas in Schollevaar. Samen met RKBS De Contrabas, de politie, Handhaving en adviesbureau SOAB Wurx is een verkeersprotocol opgesteld waarmee we de verkeerssituatie rond de school […]

Lees Meer
Actueel

Digitaliseringsvoucher voor Capelse kleinere MKB-bedrijven

Door corona mochten tijdens de lockdownperiode bij veel bedrijven geen of bijna geen klanten langskomen. Het belang van online vindbaar en bereikbaar zijn, en online kunnen verkopen was groter dan ooit. Om bedrijven in het kleinere MKB te steunen in de stap naar (verbetering van de) digitalisering kunnen Capelse ondernemers vanaf 1 oktober 2021 gebruik […]

Lees Meer
Show Buttons
Hide Buttons