Aanleg drie verkeersrotondes in Schollevaar

In de afgelopen jaren hebben de bewoners uit de wijk Schollevaar aandacht gevraagd voor de verkeersonveiligheid op de Burgemeester Van Dijklaan, de Burgemeester Van Beresteijnlaan en de Operalaan. Hier zijn helaas diverse verkeersongevallen gebeurd. Daarom neemt de gemeente maatregelen.

Aanleggen rotondes

De komende 2 jaar gaan we 3 rotondes aanleggen. Eén rotonde komt op de Burgemeester Van Beresteijnlaan en er worden 2 rotondes aangelegd op de Burgemeester Van Dijklaan, namelijk op de kruising met het Beatrijserf en de Herenburg. Dit doen we om de wegen overzichtelijker te maken, de snelheid te verminderen en de veiligheid te vergroten. We leggen de rotondes niet tegelijk aan.

Aanleg rotonde Burgemeester Van Beresteijnlaan/Operalaan

Op maandag 3 mei 2021 start de gemeente Capelle aan den IJssel met de aanleg van een rotonde op de kruising van de Burgemeester Van Beresteijnlaan met de Operalaan. Deze rotonde is in september van dit jaar klaar. Daarna gaan we aan de slag met de aanleg van de rotonde op de kruising van de Burgemeester Van Dijklaan met het Beatrijserf. Deze rotonde is eind van dit jaar klaar. En dan starten we in januari 2022 met de laatste rotonde. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting klaar in september 2022.
Vanwege de aanleg van de rotonde is de Burgemeester Van Beresteijnlaan van 3 mei tot september 2021 afgesloten voor autoverkeer. Er worden omleidingsroutes ingesteld.

Wat betekent dit voor u?

Omleidingsroute aanleg rotonde Burgemeester Van Beresteijnlaan/Operalaan

Om de rotonde op de Burgemeester Van Beresteijnlaan aan te kunnen leggen is de weg van maandag 3 mei tot september afgesloten. Dit betekent dat u voor een langere tijd een andere en/of langere route met de auto moet rijden. In onderstaande tekst leest u de omleidingsroutes en de bijbehorende kaart. De bijbehorende kaart kunt u ook bekijken onder ‘downloads’ op deze pagina,

Omleiding 1:
Burgemeester Van Beresteijnlaan – Abram van Rijckevorselweg – Kanaalweg – Capelseweg – Hoofdweg

Omleiding 2:
– Burgemeester Schalijlaan/Burgemeester Bakkerlaan – Hoofdweg – Capelseweg – Kanaalweg – Abram van Rijckevorselweg – Burgemeester Van Beresteijnlaan.

Voor de rotondes op de kruising van de Burgemeester Van Dijklaan/Beatrijserf en de kruising van de Burgemeester Van Dijklaan/Herenburg zijn de omleidingen nog niet bekend. Deze omleidingen worden op een later moment bekend gemaakt.

Meer informatie
Via de website www.capellebouwtaandestad.nl houden we u op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden aan de rotondes. Heeft u vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Dirk van den Heuvel (projectleider) via projecten@capelleaandenijssel.nl.

1250 Totaal 5 Vandaag

Actueel Capelle aan den IJssel

Vergeet de subsidie ‘Waardering Vrijwilligerswerk’ niet

Vrijwilligers zijn onmisbaar, ook in Capelle aan den IJssel. De gemeente vindt het belangrijk om deze waardering te laten zien. Een van de manieren waarop wij dat doen is met de jaarlijkse waarderingssubsidie vrijwilligerswerk. In het zonnetje Wethouder Marc Wilson roept op om vooral gebruik te maken van de waarderingssubsidie: “Vrijwilligers zijn goud waard. Reden […]

Lees Meer
Actueel Capelle aan den IJssel

Uitnodiging bijeenkomst WOP Schollevaar

Op donderdagavond 15 september organiseert WOP Schollevaar weer een openbare bijeenkomst voor wijkbewoners van Schollevaar. Deze maal vindt de bijeenkomst plaats in het Wijkcentrum Schollevaar aan de Marie Danneelserf 2. Aanvang 20.00 uur , inloop vanaf 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om elkaar even te spreken. Dit is de agenda (onder voorbehoud) met […]

Lees Meer
Actueel WOP

Verslag bijeenkomst WOP Schollevaar 16 juni

Hier vindt u het Verslag 16 juni 2022 van deze bijeenkomst van WOP Schollevaar. UITNODIGING Hierbij nodigen wij u uit voor een bijeenkomst van WOP Schollevaar op donderdag 16 juni 2022 in het Wijkcentrum Schollevaar, Maria Danneels Erf 20. Aanvang 20.00 uur Voorgestelde agenda 16 juni 2022 1. Opening 2. Mededelingen 3. Kennismaking met wijkregisseur […]

Lees Meer
Show Buttons
Hide Buttons